Summaselle BLM:n putkentaivutusautomaatti

Perinteisen putkentaivutustekniikan ja prosessiajattelun haastaminen oli lähtökohtana, kun Metallituote Summanen Oy päätyi tarkan harkinnan jälkeen viime marraskuussa BLM E-Turn 42 putkentaivuttimeen, tähän ohjelmallisesti integroituun MT5 putkien 3D ¬ – mittaus- sekä latauslaitteeseen. Tämä Fredkon välittämä ja ohjelmallisesti älykäs kokonaisuus on putkentaivutusteknologian terävintä kärkeä.

Sujuva asennus ja käyttöönotto

”Laitteiden toimitusprosessi meni täyden kympin arvoisesti”, kertoo Tomi Hiltunen Summaselta ja jatkaa ”BLM Group:in Italian tehtaan koulutusten ja testiajojen yhteydessä annettu toimitusaika piti minuutilleen paikkansa”. Asennus ja käyttöönotto hoituivat vielä saman viikon aikana ja seuraavalla viikolla alkoivat ensimmäiset varsinaiset tuotantoajot. Paikallisena huoltokumppanina BLM:n laitteille toimii Fredkon tehdaskoulutettu asiakaspalvelutiimi.

Laadukasta ja mittavarmistettua taivutusta

BLM:n E-Turn täysservo-ohjatut putkentaivutuskoneet ovat paitsi toimintavarmoja myös energiaa säästäviä. Ainutlaatuinen 360 astetta kääntyvä CNC taivutuspää mahdollistaa oikean- ja vasenkätiset taivutukset ilman välissä tapahtuvia otteen- tai työkalunvaihtoja. Samalla otteella hoituu myös muuttuvasäteinen rullataivutus. Putkentaivuttimen toisen sukupolven tunnistamiseen liittyvä optinen silmä yhdistettynä älykkääseen ohjelmistotekniikkaan tunnistaa tarkemmin putken reiät ja saumat kuin edeltäjänsä tai muut markkinoiden optiikat. 
Ohjelmiston 3D-simulointi on hyvä työväline tuotesuunnitteluun ja tuotantotekniikan valintaan. Simulointi havainnollistaa ohjelmoinnin ja osoittaa ennakkoon siinä tapahtuneet inhimilliset asetus- ja ohjelmointivirheet. 
Putkentaivuttimeen integroitu 3D-putkenmittauslaite varmistaa taivutuksen mittatarkkuuden ja korjaa ohjelmaa halutunlaiseksi mittaustulosten perusteella. ”Olemme tarjonneet asiakkaillemme ensimmäisiä vaativia 3D putkenmittauksia ja toimittaneet mittauspöytäkirjoja omina erillisinä projekteina. Uskon, että pystymme jatkossa hyödyntämään mittalaitteen ominaisuuksia myös laajemmin tarjonnassamme” toteaa Metallituote Summasen toimitusjohtaja Tanja Lundén.

Fredkon kautta myös BLM Group:in putkilaserit

Fredko aloitti vuoden vaihteessa myös BLM Group:in Adige putkilaserien edustuksen Suomessa. Toimitusjohtaja Pasi Pitkänen toteaa: ”Putkilaserit ovat luonteva jatke putkentaivutuskoneiden käyttäjille ja näin täydentää hienosti putkentyöstön tarjontaamme”.Lisätiedot:
Metallituote Summanen Oy: Tj. Tanja Lundén, puh. 03-884 1512
Fredko Oy Ab: Tj. Pasi Pitkänen, puh. 010-839 1221