Hydroscandille Suomen ensimmäinen BLM E-Turn52 putkentaivutin

Turkulaiselle Hydroscand Oy:lle on toimitettu BLM Groupin E-Turn52 putkentaivutusautomaatti, joka on mallisarjansa suurin ja monipuolisin toimitus Suomessa. Täysin servo-ohjattuun taivuttimeen voidaan asettaa yhtä aikaa kuusi erilaista työkalulestiä, joissa voi olla kuusi eri radius- kulmaa tai kuusi eri halkaisijaa. Lisäksi käytössä voi olla yhtä aikaa kaksi eri taivutusakselihalkaisijaa yksittäistyökaluille, joten Hydroscandin uudella putkentaivuttimella voidaan tehdä yksittäissarjoja kustannustehokkaasti ja nopeasti. 3D-ohjelmoinnin ja simuloinnin avulla taivutetaan kerta-ajolla mittatarkat sekä laadukkaat hydrauliputkituotteet.

E-Turn 52 putkentaivutin

BLM B right

BLM Groupin E-Turn putkentaivuttimet ovat täysin servo-ohjattuja koneita, joissa on 14 vapaasti ohjelmoitavaa akselia. BLM:n käyttämät Siemensin servomoottori- ja ohjauspaketit ovat paitsi toimintavarmoja niin myös energiaa säästäviä. Valmistaja lupaa 80 % säästöjä energiakustannuksista hydraulisiin koneisiin nähden sekä huomattavasti alhaisempia ylläpitokuluja. E-Turn -mallin ainutlaatuinen 360 astetta kääntyvä CNC -taivutuspää mahdollistaa niin oikean- kuin vasenkätiset taivutukset sekä muuttuvan säteen yhdellä ajolla. Taivutuspää voidaan varustaa lestityökaluilla aina kuuteen eri taivutussäteeseen tai putkenhalkaisijaan asti.

3D- ohjelmointi ja simulointi

BLM Elements

BLM:n 3DVGP- ohjelmointiohjelmistolla voidaan kappaleohjelmat tehdä toimistossa ja ajaa aito taivutussimulointi, joka vastaa täysin todellista koneympäristöä. 3D -Import/Exportin avulla saadaan taivutettavat aihiot napattua suoraan Hydroscandin asiakkaiden 3D- mallien .iges tai .step formaateista. Lisäksi mahdolliset valmistettavuuden vaatimat hienosäädöt ja muokkaukset ohjelmointiohjelmassa kappalegeometriaan voidaan viedä takaisin varsinaiseen 3D -malliin sekä toimittaa nämä korjaukset takaisin hyväksyttäväksi esim. asiakkaan suunnittelijalle. Luonnollisesti ohjelmoinnissa voidaan käyttää myös perinteisiä mitta-, kulma- tai koordinaatistotietoa. Kuitenkin 3D -simulointiohjelmoinnin ja CNC- ohjauksen B-Tools korjausten ansiosta heti ensimmäinen taivutettava tuotantokappale onnistuu mittatarkasti.

Fredko Groupilta paikallinen asiakaspalvelutuki ja taivutustyökalut

Fredko Groupin asiakaspalveluyksikkö FredBest toimii BLM Broupin paikallisena huoltokumppanina. FredBest -huolto-ohjelmat pitävät käyttöasteen korkealla sekä kunnossapitokustannukset kohtuullisina. Fredkon tarjoaa myös BLM:n putkentaivuttimien taivutustyökalut, joita toimittaa alan kokeneimmat työkaluvalmistajat. Hydroscandille toimitettiin koneen mukana mittava työkalupaketti kattaen miltei kaikki yleisimmät hydrauliputkikoot. BLM Group antaa asiakkaidensa käyttöön työkalukuvat, joka mahdollistaa nopean ja kustannustehokkaan paikallisen työkaluvalmistuksen tarvittaessa.

Hydroscand: Jukka-Pekka Hietaniemi, 0207 306 637 tai jukka-pekka.hietaniemi@hydroscand.fi .

Fredko: Pasi Pitkänen 0400-956828 tai pasi.pitkanen@fredko.com .