Durma viisteplasmoja Metalliset Groupille

Maailman ensiesittelyssä Finntecissä nähtiin Fredkon maahantuoman Durman 3D kombiviisteplasma, jolla voi vapaasti ohjelmoiden viisteleikata niin metallilevyjä kuin teräsputkia. Erillisellä porausyksiköllä onnistuu myös kierteitys. Viisteplasmat toimitetaan Metalliset Groupin kahdelle tehtaalle Suomeen ja Viroon.

Durman kompiviisteplasmassa on käytetty alan parhaita komponentteja ja osakokonaisuuksien toimittajia. Plasman lähteenä käytetään Hyperthermin toimittamaa 400 A yksikköä. Kombiplasman ohjaus on italialaisen ESAn käsialaa. Ohjelmoitavan viisteenteon mahdollistaa 3D leikkuupää, joka on Imatechon valmistama. Kappaleohjelmointi ja NC- ohjelmien postprosessointi tehdään Lantekin ohjelmilla.

Leikkuupöytä on 3*12 metriä, joka mahdollistaa samanaikaisesti leikkaamisen pöydän toisessa päässä ja toisella puolella leikattujen kappaleiden irrottamisen sekä uuden metallilevyn panostamisen. Durma on kehittänyt putkenleikkuussa käytetyn pyörivän karan, jonka avulla voidaan leikata aina 6 metriä pitkiä teräsputkia plasmalla.

Durma on Turkin suurin ja Euroopan suurimpia särmäri- ja leikkurivalmistaja. Turkkilaisista ohutlevykoneista Durmalla on laajin referenssitoimituslista Suomessa johtuen osaltaan siitä, että Fredko on yli 15 vuotta eli pisimpään maahantuonut Durmaa muihin turkkilaisiin valmistajiin verrattuna. Menestyksen on mahdollistanut Durman moderni valmistus ja käytetyt laadukkaat komponentit, jotka varmistavat pitkän käyttöiän hyvällä hinta-laatusuhteella. Lisäksi Durmalla on laaja ja koko ajan kehittyvä valikoima, josta hyvänä esimerkkinä on Finntecissä Durman Kombiviisteplasman ensiesittely.

Lisätietoja: 
Fredko Oy Ab Tapani Luostarinen, 010- 8391 218, tapani.luostarinen@fredko.com
Metalliset Group, Jukka Kivistö, 0400 486 093