linkedin 25Konepaja messuilla Suomen ensiesittelyjä ja lanseerauksia

Kahden vuoden siirron jälkeen pääsimme esittelemään paikallisilla messuilla tarjontaamme 130 neliön osastollamme Tampereen messukeskuksessa 29.12-1.12. 2022. Olimme saaneet päämiestemme kanssa sekä oman tuotekehityksemme avulla esille jopa Suomen ensiesittelyjä, lanseerauksia ja uutuusjulkistuksia seuraavasti: 

Automaattinen Langantaivutin BLM DH4012

Konepaja messuilla oli ensiesittelyssä kahdella taivutinpäällä varustettu langantaivutusautomaatti, joka käyttää kelamateriaalia oikaisemalla ja viisteleikkaamalla määrämittaan langan ennen taivutusta. Koneeseen voidaan syöttää manuaalisesti myös esikatkaistuja tankomateriaaleja.

DH4012 Format 03

Ohjelmointi voidaan tehdä suoraan 3D -malleista markkinoiden edistyksellisemmällä VGP3D -toimisto-ohjelmalla, joka optimoi automaattisesti parhaan taivutussyklin sekä simulointi voidaan tehdä täysin todellisuutta vastaavassa virtuaalikoneessa.

VGP3D Format 24 D wire

Inserttipuristin Hydraulic Press Complex

SV metal HALSC7010

Lanseerasimmme tsekkiläisen SV metal laite­valmistajan Hydraulic Press Complex insertti­puristimen messuilla erinomaisella hinta-laatu­suhteella Suomen markkinoille. Koneen puristuspainetta voidaan säätää joko manuaalisesti tai automaattisesti esim. teräkselle tai muoville sekä iskurin korkeuden palautuspituutta rajata. Inserttipuristimeen on saatavilla laaja valikoima työkaluja sekä mm. nelihaarainen työkalupidinrevolveri.

FredOpti etädiagnostiikan palvelujärjestelmä

Fredko julkisti messuilla kehittämänsä FredOpti -etädiag­nos­tiikka­järjestelmän, jonka avulla vanhemman työs­tö­kone­kannan käyt­täjät pää­sevät hyö­ty­mään modernin IoT- etä­diag­nos­tiikan tuomista eduista, kuten kustannustehokkuudesta ja enna­koi­tavuu­desta. 

 FredOpti älysensori

FredOpti PiezoBlok on Fredkon kehittämä ja mm. 3D -tulostusta hyväksikäyttäen rakennettu älyanturi, joka mittaa työstökoneen eri moduulien rakenteellista värinää. Värinälle tehdään jatkuvasti fourier-muunnosta (FFT), jonka tuloksena värinä saadaan tulkittua eri taajuusalueina.

FredOpti PMB

FredOpti etädiagnostiikan pilvipalveluun tuottama mittadata tärinä- ja lämpötila-antureilta on suoraan käytettävissä webselaimelta nopeiden analyysien tekemiseen. Tärinäantureiden datasta voidaan oppia tekoälyn tavoin tulkitsemaan laitteiston kuluminen esim. välysten kasvaessa tai vaikka kuulalaakereiden rikkoutumisen ennakoiminen, kun laitteiston värinä siirtyy eri taajuuksille ja voimakkuuksilla.

FredOpti Lämpö

Rotobloc Liftmaster

 Dimeco rotobloc LIFT E09 site 1 768x1050

Dimecon omistama Rotobloc valmistaa mm. kelan- ja puristintyökalujen käsittelylaitteita. Konepaja messuilla esittelimme mm. puristintyökalujen vaihtoa ja siirtämistä helpottavaa Liftmaster -ratkaisuja, jossa akkumanuaalitrukkiin on integroitu kevennyskuulapöytä. 

Dimeco Rotobloc Bride bandeau 1024x234

Näytteillä oli myös puristintyökalujen typpilukitusjärjestelmä, jolloin työkalunvaihto onnistuu ilman ruuvinvääntöä.

Salvagninin omistamalta työkaluvalmistajalta Matrixilta esittelimme messuilla Thick Turret työkaluja.

Matrix thick turret

Tuomme maahan saksalaisia Mäder puristimia niin vipuvarsi- kuin paineilmakäytöllä. Osastoltamme löytyi manuaalisia vipuvarsipuristimia APZ-T2-50, EP 1200-60 ja VK 500-40.

Mader puristin

Gimec European

Kokenut, vuonna 1986 perustettu Gimec, on italialainen särmäystyökalujen valmistaja, jonka tarjonnassa on saatavilla työkalut kaikkien eri särmäyspuristinvalmistajien kiinnityksillä. Esittelyssä oli ja testikäyttöön jaettiin arkaluonteisille materiaaleille tarkoitettu vinyylisuojanauhaa.