linkedin 25Maailman johtava langan- ja putkentyöstökoneiden messut järjestettiin taas Dusseldorfin messukeskuksessa 16.-20. huhtikuuta. Fredko Groupin edustajat olivat paikalla koko messujen ajan. Alla olemme listanneet merkittävimmät uutuuskoneet messuilla:

 

Uusi 3D -kuituputkilaser LT7 esiteltiin virallisesti markkinoille. Kyseessä on asetuksiltaan täysin automatisoitu, leikkuunopeudeltaan lyömätön ja monipuolisesti varioitava kuituputkilaser joustavaan ja tehokkaaseen tuotantoon.

 B141LT8FiberLmod net

Esillä oli myös ALL-IN-ONE solu, joka sisältää LT5 putkilaserin 2 kW resonaattorilla, E-Turn52 täysin servokäyttöisen putkentaivuttimen ja 5-akselisen LTFree kuitulasersolun jo taivutettujen putkien tai muotokappaleiden leikkaukseen.

E form

Putken pään muotoilun uutuus, servokäyttöinen E-Form kone on liitetty robotin kanssa soluun, jossa putkimateriaalia katkaistaan suoraan kelalta 3-Runner koneella, panostetaan automaattisesti sekä taivutetaan E-Smart putkentaivuttimella tuurnan kanssa.

BLM Elements

BLM Groupin kehittämän Elements -ohjelmointiohjelmaperhe kattaa koko putkentyöstön sahauksesta, laserleikkauksesta putkentaivuttamiseen sekä pään muotoiluun. Messuilla demoesittelyssä on kaikki ohjelmat, jotka ovat Teollisuus 4.0 mukaisia.

Suomessa putkiosien kuitulaserhitsauksen edelläkävijänä on toiminut italialainen TTengineering, jonka toimittamalla tuotantosolulla suoraan kelamateriaalista on kuitulaserhitsattu puskusaumaan sekä kuitulaserleikattu jo satoja tuhansia putkiosia.

tte kuituhitsaus

Simec mec120 CNC

Pyörösahamallistoaan esittelli päämiehemme Simec.

 

Rakenneterästen ja profiilien työstöön erikoistunut Ficep löytyi hallista 6.

Ficep ENDEAVOUR

sahinler metal logo

Turkkilainen muotorauta- ja telamankeleiden valmistaja oli messuilla mukana

sahinler hpk 80

Putken urituskoneiden ja pään muotoilijoiden valmistaja PB Engineering oli esillä hallissa 7a osastolla F19.

PBengineering putken muotoilu

 bors logo

Ruotsalainen, putken työstön työkaluihin ja automaatioon erikoistunut Bors esitteli osaamistaan.

Bors putkenmuotoilu

Uutuus langantaivutin, DH4010VGP, lanseerattiin BLM Groupin langantyöstön osastolla. Uusi, kaksipäinen langantaivutin asettaa taivutusominaisuuksille ja tuottavuudelle uudet standardit.

BLM langan taivutus