linkedin 25Lean tuotanto pyrkii määrätietoisesti poistamaan hukkaa kaikista tuotantoon liittyvistä aktiviteeteista. Lean pyrkii tuottamaan tavaroita oikeaan aikaan, käyttäen mahdollisimman vähän voimavaroja; paremmin, nopeammin ja halvemmalla kuin kilpailijat. Näihin tavoitteisiin päästään vaikuttamalla mm. asetus- ja tutkinta-aikoihin sekä tekemällä juuri oikeaan tarpeeseen kerta-ajolla ja lyhentämällä tahti-, kappale- ja läpimenoaikoja.

Alla muutama uutuusesimerkki päämiestemme Lean- ratkaisuista, joita esiteltiin BlechExpo messuilla Stuttgartissa:  

P4Lean taivutusautomaatti

slide P4Lean2520 2

Materiaaliominaisuuksien vaihtelua taivutusprosessin aikana kompensoi ainutlaatuinen MAC2.0-teknologia, jonka avulla ensimmäinen taivutettu kappale on mittatarkka ilman hukkaa. CLA-SIM -laitteella voidaan palaterän pituutta säätää mm. erilaisten lipareiden tekoon automaattisesti ilman asetusaikoja. Nämä uudistukset mahdollistavat lisää erilaisten, myös muodoiltaan vaativien, kappaleiden käsittelyn perätysten ilman vaikutusta läpimenoaikaan. Käsiteltävät materiaalivahvuudet ovat teräksellä 3,2 mm, ruostumattomalla teräksellä 2,5 mm ja alumiinilla 4 mm saakka. Uusien moottori- ja rakenneratkaisujen myötä koneen energiankulutus on markkinoiden alhaisimpia.

Lattojen lävistys- ja taivutusratkaisut

EHRT panostus

Saksalaisen, maailman johtava lattojen lävistys- ja taivutuskoneiden valmistaja EHRT on tuonut markkinoille automaattisen lattojen panostusjärjestelmän, jonka avulla erilaisia virtakisko ja muita lattatuotteita voidaan lävistää, leikata ja taivuttaa juuri oikeaan aikaan tilausten mukaan ilman välityövaiheita.

AD-ES Servomekaaninen särmäyspuristin

 Durma ES 1220

Durma on lanseerannut markkinoille uuden servomekaanisen särmäyspuristimien tuoteperheen, joka etuja ovat alhainen energiakulutus sekä planetaarisen ruuviservomekanismin tarkkuus. Näin virhekappaleiden hukkaa minimoidaan ja särmäystyövaiheet voidaan toteuttaa edullisimmin.

Täysservo-ohjatut putkentaivutuskoneet

blm e turn

BLM:n putkentaivuttimien Lean- ominaisuuksia ovat mm. helppokäyttöinen 3D- ohjelmointi ja lyhyet asetusajat ilman mekaanista säätöä. B-Right -venymä- ja takaisinjoustomittauksen sekä B-Tool korjaustyökalun avulla jo ensimmäinen työkappale on mittatarkka. E-Turn mallien 360 astetta kääntyvä CNC -taivutuspää mahdollistaa oikean- ja vasenkätiset taivutukset ilman välissä tapahtuvia otteen- tai työkalunvaihtoja. Samalla otteella hoituu myös muuttuvasäteinen rullataivutus.