linkedin 25Vuoden 2016 lokakuussa maailman ensi-esittelynsä Euro-Blech messuilla saanut uuden sukupolven Onyx 3D- plasmaleikkuri jatkaa saksalais-puolalaisen laitevalmistajan Eckertin tuotekehityksen evoluutiota. Entistä jäykempi runkorakenne ja siihen integroidut oheislaitteet yhdessä Fredkon paikallisen asiakaspalvelutuen kanssa takaavat pitkän elinkaareen Onyx tuoteperheen 3D-plasma- ja kaasuleikkaukseen.

Eckertin lippulaivamalli Onyx

Eckert Onyx Tlo

Eckertin vuonna 2015 aloittaman tuotekehitysprojektin tavoitteen oli tuoda markkinoille uusi lippulaivamalli plasma- ja kaasuleikkaukseen Sapphire -koneen yläpuolelle valikoimaan. Niinpä Onyxin ominaisuudet ja ratkaisut ovat kehittyneet joka suhteessa. Leikkuuportaalin maksimi työskentelyleveys on kasvanut 7000 mm, jonka paikoitusnopeus on 25m/min. Vahvistetun runkorakenteen sisään on integroitu kaikki oheislaitteet, kuten servo-ohjaimet, hajautettu sähköjärjestelmä sekä happi, kaasu ja paineilmaliitynnät, paineenalentajat sekä venttiilit. Tällainen integroitu runkoratkaisu pidentää merkittävästi komponenttien elinkaarta, koska ovat suojassa leikkuu- ja hitsauspölyltä eikä kosteusvaikutuksia.  Kaasuleikkauksella päästään 300 mm materiaalipaksuuteen, kun käytetään erityisiä lämpösuojalaitteita.

Uusi ohjaus- ja turvajärjestelmä

Onyx plasmaleikkurin portaalin etu- ja takapuolelle on integroitu valoverhojärjestelmä parantaa ja helpottaa koneen turvallista käyttöä. Portaalinen leikkuupöydästä eriytetyt lineaarikiskot ovat valaistu powerLED:eillä, jolloin konetta operoidessa voidaan paremmin havaita kiskojen puhtaustilanne ja vältetään ennakoivasti mahdolliset hammaspyörien rikot yms..  Koneen ohjaus tapahtuu 19 tuuman Gorilla Glass 4 gen kosketusnäyttöä operoimalla ja operaattorin työskentelyn ergonomia on parannettu säädettävällä käsivarsiratkaisulla

Eckert Onyx Light Curtain

Tuplaava leikkuupään törmäyksenesto- ja väistölaite

Eckertin uudessa HD3000 plasmaleikkuupäässä on tuplaava törmäyksenestolaitteisto, joka toimii niin mekaanisesti kuin sähköisesti.  Ensinnäkin mekaaniset painesensorit valvovat leikkuupintaa ja havaitessaan suuren muutoksen, nousee leikkuupää ylös CNC akselin avulla. Tästä tulee ilmoitusoperaattori, joka poistaa kyseisen esteen. Tämän jälkeen valitaan käsi leikkuupään palata viimeiseen leikkuupositioon ja itse plasmaleikkuu jatkuu. Toiseksi törmäyksenestoa hoidetaan sähköisellä järjestelmällä, jolla mitataan koko ajan sähköistä vastusta. Tämä menetelmä on tarkempi havaitsemaan pienemmät muutokset materiaalin pinnassa. Näillä tuplavarmistuksilla minimoidaan materiaalista johtuvat törmäykset sekä häiriön jälkeen paluu leikkaukseen on nopeaa.

Fredkon paikallinen asiakaspalvelutuki

Eckertin tehtaan koulutuksen saaneet Fredkon huoltoteknikot tekevät niin ennakoivat kuin korjaushuoltotoimet. Onyxin runkorakenteeseen liitetyt laitteet ja komponentit tekevät mm. mahdollisten vuotojenkohtien havaitsemisen nopeammaksi sekä itse huoltokohteisiin pääsy on helpompaa. Kaikki Eckertin leikkuukoneiden ohjaukset ovat varustettu etädiagnostiikkalaitteilla, jolloin tehtaalta päästään myös suoraan internet -yhteyden avulla koneen logiikkaan käsiksi ja näin ongelmaratkaisun vasteaika lyhenee merkittävästi.  Lisäksi FredBest -asiakaspalvelun FredCare- määräaikaishuolto-ohjelmien tarkistukset ja ennakoivat huoltotoimet varmistavat Eckertin koneiden korkean käytettävyyden.